יום שישי, 9 באפריל 2010

שחור בעיניים- וגם על הפנים...

שחורים היא הסיבה העיקרית לכך שהלכתי ללמוד קוסמטיקה. הנאה מעוותת ביותר היא לראות את הראש השחור יוצא ואחריו איטריית שומן ואין ספק שהיכולת להסיר את השומן העודף הזה גורמת לי להרגיש שאני עוזרת ללקוח להסיר מעליו משקל מיותר (מעניין כמה משקל מאבד מישהו עם עור שמן במיוחד בטיפול פנים).

ד"ר זהבה לבר, מומחית לרפואת עור ודרמטולוגיה קוסמטית מסבירה על התופעה ונותנת כמה טיפים:
הופעתם של "ראשים שחורים" (קומדונים) על עור הפנים הינה תופעה שכיחה בקרב האוכלוסייה בכלל ובגיל ההתבגרות בפרט ומהווה חלק מהתופעה של פצעי בגרות (אקנה). לכולנו בלוטות חֶלֶב בעור שתפקידן להפריש חומר שומני (חֶלֶב) המגן על העור. עקב שינויים הורמונאליים בגוף מתרחש ייצור מוגבר של חֶלֶב באזורים בהם יש ריכוז גדול של בלוטת חֶלֶב, כגון: אזור הפנים, המחשוף והגב. תאי העור המתים נושרים בקצב איטי מהרגיל וכתוצאה מכך נוצרת חסימה של פתח זקיק השערה (נקבובית העור), זאת בנוסף להצטברות חֶלֶב בפתח צינורית בלוטת החֶלֶב. עקב כך נוצר "ראש לבן" (קומדון לבן). במידה ופתח הניקוז נפתח ומתרחב החומר המצוי בפתח הצינורית מתחמצן והראש הלבן הופך ל"ראש שחור" (קומדון שחור).
ניקוי עור הפנים ושמירה על נקבוביות פתוחות הינן פעולות חשובות במניעה וטיפול של "ראשים שחורים". פעולת הניקוי מסירה מהעור עודפי שומן ותאי עור מתים העלולים לגרום לחסימת נקבוביות העור, יצירת קומדונים והתרבות של חיידקים הנמצאים על העור והעלולים להחריף את בעיית האקנה.
על מנת למנוע את התופעה, יש לשטוף ולנקות את עור הפנים על בסיס קבוע. מומלץ להשתמש בתכשירים לא שומניים (Oil Free) ושאינם מכילים אלכוהול. שימוש באלכוהול אומנם מחטא את האזור המטופל, אך גורם ליובש וגירוי של העור העלול רק להחריף את המצב. כמו כן, מומלץ מדי פעם לנקות את העור אצל קוסמטיקאית.
טיפים לשמירה על עור הפנים ומניעת הישנות הופעתם של קומדונים:

נקו את הפנים פעמיים ביום ולאחר פעילות גופנית- טיפול נכון בקומדונים מתחיל בניקוי עור הפנים. מומלץ לנקות את עור הפנים פעמיים ביום- בבוקר ובערב, וכן לאחר ביצוע פעילות גופנית הגורמת להזעה מוגברת. ניקוי תכוף יותר עלול לגרום ליובש יתר של העור, החלשת ההגנה הטבעית החיצונית שלו ולהחמיר את הבעיה.

לא לשפשף- לא רצוי להשתמש בספוגיות, מטליות או סבונים קשים, על מנת לא ליצור בעור הפנים שריטות מקרוסקופיות המזמינות חיידקים. מומלץ לרחוץ את הפנים בידיים חשופות ולייבש במגבת בטפיחות קלות, ללא שפשוף.

לרחוץ בתכשיר מותאם- בעת הרחיצה מומלץ להשתמש בתכשיר עדין ונטול שומן (Oil free), כדוגמת אקניל ווש, המאפשר הורדת עודפי שומן, לכלוך ותאים מתים המשאיר את הנקבוביות פתוחות ואת העור פנוי לקליטת תכשירים במריחה מקומית. בנוסף חשוב שהתכשיר יכיל מרכיב המעכב את התרבות החיידקים (אנטיספטי).

סבלנות והתמדה- כאשר מתחילים טיפול כלשהו חשוב להבין מהו הצפי המעשי לגבי השיפור בתופעת הקומדונים. יש להמשיך בטיפול, אפילו אם ישנה תחושה ש"שום דבר לא קורה". לרוב תוך מספר שבועות מזמן תחילת הטיפול ניתן יהיה לראות שיפור.

ניקוי עור מקצועי- מומלץ אחת לתקופה לבצע ניקוי עור מקצועי על ידי קוסמטיקאית.

אין ספק שמאוד קשה להתאפק, וקשה גם לחשוב על כך שלמעשה כדי לשפר את מצב העור כדאי להימנע, לדברי ד"ר לבר, מפילינג גרגרים או כל סוג פילינג אחר בו צריכים לשפשף את הפנים. היות ולמדתי קוסמטיקה, כפי שאמרתי, אני יודעת את זה שהגרגרים יעילים הרבה פחות מפילינגים שעובדים בצורה אנזימטית או ביולוגית.
מאוד פשוט למצוא פילינגים ביתיים באינטרנט מסוגים שונים והמון מאכלים ידועים מכילים חומרים שעוזרים לחשוף שכבות עור צעירות וחדשות כמו שיבולת שועל,יוגורט או אננס, למשל.
עכשיו רק צריך לחשוב מתי מוצאים זמן להסתובב עם עיסה מוזרה על הפנים...

2 תגובות:

  1. אולי תוכלי להמליץ על תכשירים לפילינג אנזימטי/ ביולוגי?
    רצוי של חברות בנ"ל אם אפשר, כי אני בחו"ל...

    השבמחק
  2. תמיד רציתי לבדוק את הפילינג הזה: http://www.paulaschoice.com/category/bha-aha-exfoliants
    אשמח לשמוע עליו, אבל לצערי היא לא עושה משלוחים לארץ

    השבמחק