יום רביעי, 17 במרץ 2010

פוסט ריחני ומבושם

פסח וראש השנה הם בדרך כלל הזמנים העיקריים שבהם יוצא לי לחשוב על בישום.

אל תבינו אותי לא נכון, אני אוהבת להריח טוב ואוהבת בשמים, אלא שמבחינת מחיר הזמן הטוב ביותר לרכישת רוב הבשמים הוא בעיקר פסח, היות ורוב הפארמים מציעים את המבצעים האטרקטיבים ביותר בכל השנה.
"בחירת בושם היא למעשה בחירת השדר והדימוי שכל אישה מקרינה ומותירה אחריה בלכתה. בין אם הניחוח הוא פרובוקטיבי או דיסקרטי, רגוע או מסעיר, מוחצן או מוצנע, ילדותי או בשל לבושם יש אמירה, ולכן הבחירה לא קלה", כך אומרת הרצליה אשכנזי, מנהלת שיווק וסחר קוסמטיקה בסופר-פארם. אשכנזי מציעה טיפים לבחירת בושם:

• התיזי את הבושם עלייך- לכל בושם ריח שונה על כל אישה ולכן ממש כמו בגד גם את הבושם כדאי למדוד. גם אם בושם מריח נפלא על חברה, לא בטוח שכך גם עליך.


• הפסקת קפה- לאחר הרחה של שניים- שלושה בשמים חוש הריח מתערפל. הדרך להחזיר אותו למצב מחודד הוא על ידי הרחה של פולי קפה, שתיית אספרסו או טעימת קוביית שוקולד מריר.


• העוצמה משפיעה על הריח- הריכוז המשתנה של הבושם בגרסת פרפיום/ מי טואלט, (הפרפיום מרוכז יותר). רמת ריכוז תמציות הבושם משפיעה על עוצמת הריח של הבושם ועל כמה שעות הוא יישאר על הגוף. ככל שרמת ריכוז תמציות הבושם הטהורות גבוהה יותר, הבושם יישאר למשך שעות רבות יותר.


• תמצית או מי טואלט: את תמצית הפרפיום שמים על נקודות הדופק בגוף, את מי הטואלט מתיזים על כל הגוף לרענון.


• ריח נטרלי - מומלץ להתנסות בבושם כשאת נטולת ריחות בשמים או קרמים אחרים.


• קחי את זמן- כדאי להמתין מספר דקות אחרי התזת הבושם. הריח שניתז בהתחלה דומיננטי לעומת הריח שנשאר עלייך ומתמזג עם הגוף.


• התאהבי בבושם- אישה אמנם מגוונת בין שלושה-ארבעה בשמים, אך חשוב להתאהב ולהתחבר אליהם.


• ריחות שונים לשעות שונות – בשמים בעל ניחוח רענן יותר מתאימים לשעות היום והקיץ, בערב/חורף הרשי לעצמך ריח דומיננטי יותר.


הטרנד של 2010: בשנה האחרונה בתי הבישום המובילים מציעים ריחות קלילים ופרשים, המתאימים מאוד למזג האוויר הישראלי. כדוגמת:טרזור אין לאב של לנקום,ורסוס מבית ורסצה,ברברי ספורט,בוס אורנג',מיס דיור שרי בגרסת א.ד.ט,פיור דיקני-דונה קארן ועוד....




דווקא נשמע לי נחמד לצאת לטיול בשמים עם שוקולד מריר 70%, יוקרתי משהו.


ואם אני כבר מדברת על בישום, אני מודה שאני נוטה להעדיף ריחות נקיים או פרחוניים- כל עוד לא מדובר בוורדים. ריח של וורדים עושה לי אישית אסוציאציה למטהר אוויר לשירותים.
כנראה שלכבודי מותג המעצבים הבינלאומי Yves Saint Laurent משיק את הבושם לאישה
PARISIENNE Eau De Toilette – בניחוח פרחוני, אנרגטי, אולטרה נשי.
פוסט על בישום הוא הזדמנות טובה להזכיר את הגברת המוכשרת סופיה גרוסמן.
כל דיווח על בישום מודרני לא יהיה מושלם ללא סופיה גרוסמן הנועזת, מלאת המרץ והתשוקה. רשימת ההישגים שלה כוללת חלק מהבשמים המפורסמים ביותר והנמכרים ביותר שנוצרו אי פעם. מוצאה מעיירה כל כך קטנה ברוסיה עד שהיא לא מופיעה על המפה, גרוסמן הגיעה לחברת הבישום הבינלאומית International Flavors & Fragrances (IFF) ב-1966 כעוזרת לבורנטית ל-אלי פוקס בשמית בכירה ב-IFF. בין המנטורים שלה נכללו ג'וספין קטאפנו וארנסט שיפטן, שני בשמים אמריקאיים אגדיים. בין הבשמים אותם הגתה ניתן למצוא גם את פריז של איב סן לורן, איטרניטי לנשים של קלווין קליין, ביוטיפול ווויט לינן של אסתי לאודר, טרזור של לנקום וטרו לאב של אליזבת ארדן. רבים מהבשמים שלה זכו בפרסי FiFi, הפרס הגבוה ביותר בתעשיית הבישום, בין אם בהשקה ובין אם 15 שנים מאוחר יותר כאשר הם נכנסו לפנתאון הבשמים.

גרוסמן קיבלה ב-1994 את פרס CEW תעשיית הקוסמטיקה לנשים עבור תרומתה המצטברת במהלך השנים בתחום הבישום.
ב-1996 איגוד הבשמים האמריקאי חלק לה כבוד עם פרס Living Legend Award (פרס האגדה בעודה בחיים). CEW חלק לה כבוד פעם נוספת ב-1999 עבור מפעל חיים בתעשיית הבשמים. הקבוצה ציינה אותה "כמי שיצרה בשמים שנמכרים כיום יותר מכל בושם אחר בהיסטוריה של המין האנושי."


לי יצא להכיר את האישה המוכשרת הזו באירוע לכבוד השקת הבושם PARISIENNE, של YSL, והצטרפות YSL אל בית לוריאל. על מנת שנחווה את האווירה אותה אמור הבושם להשרות, הפכו קומה שלמה לבית קפה פריזאי קטן, מקסים ומושקע במיוחד עבור הבושם הזה. הנה התמונות של "בית הקפה":
תחת המכסה השחור חיכה בקבוק בושם עם נוזל סגלגל (כבר נקודה לטובתו מבחינתי), חמוציות, ורד ושני פרחי סיגלית. סופיה הקריאה לנו שיר שכתבה ואני אכן מסכימה שהיא מלאת תשוקה ונלהבת.
לפי הבשמיות סופיה גרוסמן וסופי לבה "פריזייאן או דה טואלט שומר על הפרחוניות שלו, על האופי הנצחי והאולטרה-נשי. קרן אור חודרת, הוא מתמלא באנרגיה, מהמם כמו הליכה קצרה בפריז." לפריזייאן או דה טואלט נוסף עכשיו גם אקורד מינרלי, בהשראת השעות המוקדמות של היום, כאשר המרצפות הלחות עדיין בוהקות תחת השמש הזורחת; תווים רעננים המועשרים באלדהידים מתכתיים: תוצאה – בושם רענן, מתפרץ, מנצנץ.

אז הבושם PARISIENNE הוא אכן פרחוני ומתקתק, אבל הוא משדר גם משהו נקי וקליל לדעתי. מצאתי בו את המשלים הפרחוני האביבי לROMANCE של ראלף לורן, אחד הבשמים האהובים עליי. כמו הROMANCE, הוא אינו תוקפני אבל בכל זאת עמיד על העור. העיצוב הנקי של הבקבוק מצא חן בעיני גם כן.

אני רוצה לאחל לכולנו להריח טוב כל השנה ולסכם את הפוסט בטיפ- כמו כל הקניות למעט מוצרי מזון בסיסיים, כדאי לחכות עם קניית בושם עד שבאמת סגורים על אותו הריח ולא להריח יותר מ10 בשמים באותו יום, היות ויש צורך להתיז את הבושם על העור כדי לדעת מה הריח האמיתי שלו. כמו במייקאפ, השילוב האמיתי עם העור מתגלה רק לאחר מספר דקות ולא תמיד מה שנראה טוב בבקבוק משתלב טוב עם העור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה